Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Detalesnę informaciją apie naudojamus slapukus bei kaip atsisakyti savo sutikimo, galite rasti čia.

Funkciniai priedai

Funkciniai priedai

Funkciniai priedai

MAISTO PRIEDAI BE E Nr.

 
AUGALINĖS KILMĖS KONSERVANTAS
 rekomenduojamas:
- mėsos produktų (žalios mėsos, mėsos pusfabrikačių, dešrų ir dešrelių)
- žuvies
- padažų
- duonos kepinių gamybai

Naudojimo privalumas
- natūralus produktas, ženklinamas “natūrali kvapioji medžiaga” arba “prieskonių ekstraktas”
- be E Nr.
- be alergenų
- slopina bakterijų, mieių ir pelėsio dauginimąsi; prailgina produktų realizacijos trukmę nuo 2 iki 30 dienų.
Dozavimas: 1-2% nuo produkto žaliavos.

 

NATŪRALUS INJEKTAVIMO PRIEDAS naudojamas mėsos ir žuvies produktų gamyboje (atlieka fosfatų funkciją). 

Naudojimo privalumas
- ”švari etiketė” (ženklinamas “kvapioji medžiaga”)
- neįtakoja galutinio produkto skonio ir spalvos, priešingai, išryškina natūralų šviežumo skonį
- nereikalauja didelių energetinių sąnaudų; pakanka vieno masažavimo proceso ( 0,5-1 val.)
- patiriami mažesni išeigų nuostoliai terminio proceso metu (kepant, verdant, užšaldant).
Dozavimas: 1% nuo produkto žaliavos.

Gamintojas turi FSSC certifikatą

Modifikuotas krakmolas

MODIFIKUOTAS KRAKMOLAS

Skirtingų savybių modifikuotas krakmolas naudojamas įvairiausių maisto produktų gamyboje. Dėka funkcinių krakmolo savybių (atsparumo mechaniniam, terminiam, užšaldymo/atšildymo, ph poveikiui ) užtikrinama stabili gaminamų produktų kokybė. Pritaikant pakeistų savybių krakmolą
- duonos kepinių (ColdSwell serijos produktai)
- sūrių, sūrio produktų (CheeseMaker serijos produktai)
- majonezo, padažų, sriubų (ColdSwell, Emulsiform, Adamyl serijos produktai)
- konditerijos (Gelamyl serijos produktai)
- mėsos produktų (Amylacetate, X-Amylo serijos produktai) gamyboje
galima sukurti daug naujų, specifinių maisto produktų.

Gamintojas turi BRC certifikatą

Funkciniai augaliniai priedai / Žaliavos

FUNKCINIAI AUGALINIAI PRIEDAI / ŽALIAVOS

 
BULVIŲ DRIBSNIAI IR GRANULĖS. BULVIŲ SKAIDULOS
Įvairaus dydžio dribsniai ir granulės rekomenduojamos
- sriubų, košių
- sausų pusryčių
- mėsos ir žuvies
- duonos kepinių gamyboje

Gamintojas turi BRC certifikatą

ŽIRNIŲ MILTAI (FUNKCIOANALŪS) pagaminti naudojant mikro smulkinimą, ekstruziją
- turi geras tirštinimo ir stabilizavimo savybes, analogiškas sojos izoliato baltymams
- neturi gliuteno
- neturi būdingo žirniams saldumo
- naudojami dešrų, žuvies pirštelių, sriubų, kepinių gamyboje
Dozavimas 1-3%.

Yra Halal, Kosher sertifikatai

RYŽIŲ MILTAI (FUNKCIONALŪS)
- suteikia geras skonines savybes;
- užtikrina smulkintos mėsos, paukštienos, žuvies produktų sultingumą
- užtikrina stabilią struktūrą (formavimo, kepimo, virmo metu)
Dozavimas 1-3%.

Gamintojas turi FSSC certifikatą

Kvapiosios medžiagos

KVAPIOSIOS MEDŽIAGOS

Vanilės, citrusinių vaisių, šokolado, riešutų, prieskoninių žolelių, saldumo, sūrumo skonį išreiškiančios kvapiosios medžiagos:
- koncentruotos
- mažo dozavimo
- natūralios ir identiškos natūralioms
- stabilios terminiams procesams ir ph terpei
Kvapiosios medžiagos yra pritaikytos atskirai ledų ir pieno produktų, gėrimų, konditerijos, mėsos, žuvies pramonei.

Gamintojas turi FSSC certifikatą

MAISTINIAI DAŽIKLIAI

Augalinės kilmės maistiniai dažikliai ir jų ekstraktai skirstomi pagal gaminamų maisto produktų gamybos procesų ypatumus:
- tirpūs vandenyje ar riebaluose
- stabilūs tam tikrai ph aplinkai
- atsparūs šviesai
- atsparūs aukštoms temperatūroms

Gamintojas turi FSSC certifikatą

KRAKMOLAS

- Kukurūzų
- Žirnių

- Bulvių
- Natūralus bulvių krakmolas farmacijos pramonei
- Natūralus bulvių krakmolas, brinkstantis šaltu būdu (1:10-20)

MALTODEKSTRINAI

DEKSTROZĖ

SOJOS BALTYMAI, JŲ MIŠINIAI